• Deliane Bath

Topp 5 Frågor Om Periodisk Fasta


1. "Blir jag inte riktigt hungrig om jag börjar hoppa över måltider?" När du blir hungrig på morgonen eller på kvällen är detta ett resultat av de vanor du har byggt för din kropp. Om du ständigt äter eller alltid äter på samma tid på dagen, kan din kropp faktiskt lära sig att förbereda sig för mat genom att börja processen med insulinproduktion och förberedelse för mat. Efter en kort anpassningsperiod kan din kropp anpassa sig till det faktum att den bara äter några gånger om dagen. Ju mer överviktig du är, och ju oftare du äter, desto mer besvärligt kan det upplevas att skapa sig nya vanor.

2. ”Var får jag min energi för mina träningspass? Kommer jag inte att vara utmattad och inte kunna slutföra mina träningspass om jag kör periodiskt fasta? ” När du tränar i fastande tillstånd kommer kroppen att bli bättre på att bränna fett för att få energi när det inte finns några kolhydrater som den kan använda. Läs mer om periodisk fasta och energi i vår blogg här. 3. "Tappar man inte muskelvolym vid fasta?" Våra kropp är skicklig på att bevara musklerna även vid fasta. Dessutom har protein som konsumeras på kortare tid ingen skillnad på kroppen jämfört med proteinspridning under dagen. Fasta boostart ju även ditt tillväxthormon och testosteronet som är själva grunden till muskeltillväxt. Så svaret är nej. Läs vår andra blogg om tillväxthormoner. 4. "Vad sägs om att min kropp går i svältläge från att inte äta?" Människor tror att när vi inte äter så går kroppen direkt in i ett svältläge där den lagrar fler kalorier än att bränna dem. Lyckligtvis är detta INTE sant. Det tar en lång tid under svält, innan kroppen går ned i "svältläge". Du måste vara allvarligt undernärd och bränna bort allt ditt fett för att din kropp för att detta läge skall inträffa. En 16 timmars periodisk fast varje dag kommer inte att sätta din kropp i svältläge.

5. Hur mycket ska jag äta under periodisk fasta? Enkelt: Ät för att nå ditt mål! Om ditt mål är viktminskning måste du fortfarande konsumera färre kalorier än du förbränner varje dag för att gå ner i vikt. För att börja med periodisk fasta 16/8. Ät dina måltider i "normal" storlek och väg dig varje vecka. Om du går ner i vikt och är nöjd med framstegen, fortsätt att göra det du gör! Om du INTE går ner i vikt äter du antagligen för mycket. När jag själv startade med min periodiska fasta 16/8 så räknade jag kalorierna. Min kropp gör av med 1825 kalorier i vila. Jag räknade mina kalorier och la ett program där jag åt 1725 kalorier i mitt ätfönster. Sedan gick jag 10 km per dag samt styrketränade 4 dgr/vecka. Detta gav mig ett underskott på c:a 500 kalorier per dag. C:a 7000 kalorier motsvarar ett kilo. Så det gav mig en viktnedgång ungefär 0,5 kilo per vecka. När jag nådde min målvikt ökade jag maten till 2-2200 kalorier. Jag lever med min periodiska fasta idag också fast jag inte skall gå ned i vikt mer för hälsoaspekten med periodisk fasta är helt och hållet bäst.


Kicktstarta-Teamet

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla