Vad skall jag äta inför ett träningspass?

Uppdaterad: mar 9


Du behöver äta före träningspasset för att ha bränsle att orka träna hårdare.


Om du skall kunna träna på en bra nivå behöver du äta 1,5-3 timmar innan passet. Ibland när jag har tajt om tid så tar jag ett mindre mellanmål en timme innan. På så sätt har jag energi när jag skall träna som gör att jag känner mer kraft i träningen och jag kan prestera på en högre nivå. Detta gäller framförallt när jag styrketränar eller kör intervaller.


Om du tränar lågintensivt så är inte betydelsen lika stor med att fylla på med energi. Jag försöker att göra min lågintensiva träning (tidiga promenader) på fastande mage. Forskning har visat att det till och med kan vara en fördel att göra det.


Så om du kör högintensivt - Viktigt att fylla på med energi. Om du kör lågintensivt - Inte lika viktigt, kan till och med vara en fördel med fastande mage.

61 visningar
LADDA NED BODYWEIGHT TRÄNINGSAPP 
appstore.png

Ladda ner vår träningsapp för att hålla dig uppdaterad från telefonen. Klicka bara på App Store eller Android för att få rätt app till din telefon.

Adroid.png

© Kickstarta Online. Proudly created by Wonderville

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon