Kolhydrater - är de farliga?

Uppdaterad: 14 apr 2020Receptet på att gå ned i vikt är egentligen ganska enkelt. Man äter mindre energi än man förbrukar så går man ned i vikt.


Kohydrater i sig är inte farliga för din viktnedgång. Allt handlar ju om balansen i kosten. Kolhydrater innehåller ju energi, om du inte förbrukar energin kommer du att lägga på dig vikt. Förbrukar du energin och går på ett litet underskott kommer du att gå ned i vikt. Jag kan känna att de kolhydraterna jag tillför mättar mig mindre än vad den lite mer proteinrika kosten gör. Vilket i sin tur leder till att jag äter lite mindre och tillför kroppen mindre kalorier. Underskottet av kalorier jobbar ju för mig i min diet. När du i startfasen använder måltidsersättare får du än ännu större kontroll över energi och kolhydratintaget och kommer så effektivt som möjligt att gå ned i vikt. Senare efter din diet då du skall enbart äta rätt mat kommer du att behöva lära dig balansen mellan fett, kolhydrater och protein. Vi har färdiga kostplaner i Bodyweight PT-programmen.

69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Omelett